woensdag 6 januari 2010

New York Pizza = New Mekka Pizza

Gisteren laat thuis, dus maar een pizza besteld bij de Nederlandse franchise "New York Pizza".
Zin in vlees, dus een echte Amerikaanse Barbeque Bacon Beef besteld.
De pizza werd na een kleine 40 minuten thuisbezorgd.

Tot zover niets aan het handje. Al vond ik de bacon wel wat apart smaken. Nu weet ik waarom:

Bij New York Pizza is ham geen ham, maar kalkoen. Lekker stukje bacon? vergeet 't maar! je krijgt kalfsvees. Alles natuurlijk 100% halal.

Hier kom je alleen achter wanneer je online bestelt en op "stel je eigen pizza samen" klikt en bij vlees kijkt.
Buiten dat het natuurlijk al schandalig is dat nu ook New York Pizza, met bijna 100 vestigingen in Nederland, er blijkbaar voor gekozen heeft haar afkomst te verloochenen en na de gevangenissen
het zeer dieronvriendelijke halalvlees op te dringen aan haar klanten, gaat New York Pizza nog een stap verder: het wordt je niet verteld en weggestopt op de website. Moslims hebben nou eenmaal een grote mond en dus moeten wij maar halalrotzooi eten. Lang leve de keuzevrijheid.

Alleen omdat in Nederland alles is toegestaan, zolang het maar onder het predikaat "vrijheid van godsdienst" zou kunnen vallen, mag er Halal vlees worden verkocht.

In Nederland hebben we al jaren geleden afspraken gemaakt over hoe om te gaan met dieren en het slachten daarvan. Daar is nog steeds veel mee mis, maar er werd vooruitgang geboekt.
Door de knieval van Nederland voor de islam zijn we ook op dit gebied straks weer terug bij af. Het duurt niet lang meer of ik krijg overal de halalrommel letterlijk door mijn strot geduwd.
Uit overtuiging eet ik geen halalvlees en ook geen vlees van jonge dieren. Dankzij de oerhollandse New York Pizza heb ik nu echt onrein gegeten.
Op mijn mail hierover naar hen heb ik nog geen reactie gekregen.

Ik zal nooit meer bij New York Pizza eten. Maar gezien ontwikkelingen in de randstad zal ze dat niet zo veel uitmaken...


Happy New Year. Halaluja

26 opmerkingen:

 1. Een goede consumentenvoorlichting biedt mensen de keuze milieu en politiekbewust alsmede diervriendelijk tot inkoop van goederen en diensten over te gaan. New York Pizza kiest ervoor een eigen doelgroep aan te spreken. Ik wens initiatiefnemers en werknemers dan ook verder veel succes met hun nering. Die draait vast ook wel zonder mijn bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IK ben geen fan van dit soort Pizza's,maar aangezien Marokkanen er veel van houden(Turken óók)is het duidelijk welke doelgroep geknuffeld wordt in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie zijn echt zielig echt heeeeeeel zielig.
   En zo vies van karakter dat jullie niet eens door hebben dat jullie KKK zijn.
   Dieronvriendelijk zeggen ze.
   Kom met bewijzen inplaats van de kude racisten achterna. En die buitenlanders waar jullienhet over hebben zijn wel meer dan 3 miljoen mensen stelletjes holbewoners. Kom uir due blanke schulp en doe je ogen open. En hou op met huilen en klagen. Nederland is verkocht aan dr duisters door jullie NSB voorouders.
   Daarna is nederland een ander land geworden. Dus kijk eerst naar je zelf voordat je huili huili gaat doen anoniem op internet zielige zieltjes.
   De échte hollander die blijft een hollander want dat is zijn identiteit en die gaat niet om de minste geringste racisme aanwakkeren. Zoals jullie neppe hollanders hier op de forums doen. Al is dit een oude forum het stond op de eerste zoek pagina van google.

   Verwijderen
 3. Graag wil ik reageren op dit stuk tekst. Ik vind een aantal dingen érg jammer:

  1)Waarom moet er op zo'n harde toon worden gepraat? Ik heb respect voor u, kunt u dan ook het respect voor mij en andere moslims opbrengen? U kunt namelijk mensen kwetsen op deze manier.

  2)Op welke manier heeft u zich verdiept in het halal slachten? Heeft u bewijs dat het slachten dieronvriendelijk is? Ik heb namelijk bewijs voor u van wetenschappers dat halal slachten (als het op de juiste manier wordt gedaan) juist de meest vriendelijke manier is van slachten.

  3)Keuzevrijheid: Wilt u het niet eten? bestel u pizzaatje ergens anders... Al ben ik het wel met u eens dat ze het dan duidelijk moeten vermelden...

  Bedankt voor het lezen, als u bewijs wilt van bovenstaande, hoor ik het graag. Ik ben netjes tegen u, wilt u dat ook tegen mij zijn?

  Met vriendelijke groet,

  een bekeerde moslima 100% nederlands

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik dan even mag reageren.

   1. Harde taal. Nu vind ik het wel meevallen. Het kan nog veeeeel harder. En dat kwets verhaal is wel heel zielig hoor. Het staat je vrij om te vragen, maar als je serieus gekwetst raakt hierdoor heb je een niet al te dikke huid.... in deze open samenleving word je nu eenmaal vaak gekwetst.

   2. Halal slachten is zonder verdoving de keel doorsnijden van een dier. Met de nadruk op zonder verdoving. Mij is altijd geleerd om eerst het dier bewusteloos te slaan/maken, en dit gebeurd normaliter met een metalen pen door de hersenen of een flinke klap op de kop. Wat is nu diervriendelijker denkt u? Met of zonder verdoving. Als we het naar mensen trekken, bij het keeltje doorsnijden is de mens nog volledig bij bewustzijn....

   3. Keuzevrijheid. Ja daar heeft u gelijk in. En daarom eet ik ook niet meer bij dergelijke zaken, puur uit principe. Ik hoef niet mee te werken aan de speciale eisen die moslims (of joden) (of christenen) stellen aan deze samenleving. Nog walgelijker is dat bedrijven onder druk, of vanwege winstbelang zulke wijzigingen doorvoeren. Maargoed daar moet ik mee leven, maar hoef er niet aan mee te werken.

   Verwijderen
  2. Nee jij wilt de moslims onderdrukken.
   Jij wilt nederland van het jaar 1900 vasthouden.
   Nou zal ik je vertellen dat er meer dan 2 miljoen moslims in Nederland wonen. En die gaan niet weg. Dus stop met gekwets worden want het hoort bij het leven.
   Geef de schuld aan je ouders die jou zo hebben opgevoed.
   Zielige anoniem doen. En in het dagelijks leven schijnheilig doen tegen anders denkende doen.
   Gewoon walgelijk wordt misselijke van jou soort.

   Verwijderen
 4. Voorlichting kan nooit kwaad. http://youtu.be/KmqALGT50L8

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mevrouw bekeerde moslima van 100% Nederlandse oorsprong, ik zal het netjes houden ook al maak je me kwaad met je typisch islamitische gezeur over gekwetst worden.

  Jij mag geloven dat jouw Grote Smurf bepaalt dat er alleen halal vlees gegeten dient te worden. Van mij mag je je er klem aan eten, van mij mag New York Pizza ook pizza's a la islam maken en verkopen. NY Pizza mag géén mensen belazeren die de keus maken, en het recht hebben, om 'onrein' voedsel te eten. Dat onreine bestaat overigens alleen maar tussen jouw oren, ik kan dat absoluut niet serieus nemen.

  Je hebt het over een keuze maken, maar je zit gewoon de handelswijze van die pizzatent te vergoeilijken en je eigen geloofsovertuiging te propaganderen. De schrijver van dit stukje heeft gelijk, de eet- en leefgewoontes van de atheïst worden steeds meer tegengewerkt. Dat is te zot voor woorden.

  Gelovers in een hypothetische god moeten eens ophouden hun ongefundeerde ideeën over wat Goed is en wat Slecht aan anderen op te dringen. Nederland is nog steeds GEEN islamitische heilstaat. Ik weet dat er weinig plaats is onder zo'n strak aangetrokken hoofddoek, maar probeer dat besef er toch 's onder te proppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een volmondige atheïstische amen haha. Beetje moe van de reverse psychology.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar laten we niet vergeten dat ons gereformeerde Jan Petertje ook zulke streken had (en nog heeft). Met z'n 'mensen zonder geloof functioneren niet'. En zo'n zelfbedrieger heeft dan een sociaalmaatschappelijke voorbeeldfunctie. Wat ben ik die man gaan verafschuwen. En z'n zogenaamde opponent Rouvoet.

  De prominente plaats die religies in deze samenleving gegeven wordt, is ronduit beledigend. Het is te gek voor woorden dat Scientologie in Nederland alle ruimte krijgt. Een dictatoriale sekte.

  'Moslims eisen', 'roomskatholieken protesteren', enz. Je wordt gedwongen er respect voor op te brengen. Zelf krijg je dat respect niet, want je bent iets inferieurs. Je behoort niet tot de 'uitverkorenen'. Uitverkoren die wie, door wat? Het is pure discriminatie.
  Worshippen doet men maar thuis of in het godshuis. Nergens anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @bekeerde moslima. Ik erger mij aan je antwoord. Dus ik als Christen moet dan maar ergens anders heen gaan? Belachelijk! Ik wil geen vlees dat op een vreselijke manier is geslacht. Ik wil een vrije keuze! Wij leven hier in NEDERLAND!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kindjertjes, hou op met zeiken.
  Als je bij de NY pizza geen pizza kan krijgen op de manier die jij dat wilt dan haal je het ergens anders of je maakt het zelf... zijn jullie zo incompetent?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jesus wat een zielig volk hebben we toch in nederland waar gaat dit gesprek over....hoe ze het vlees noemen!! maakt toch niet uit het smaakt allebei hetzelfde halal of niet halal ze worden gewoon in nederlandse slachthuizen en door nederlandse boeren gefockt hoor die dieren,dus doe eerst je huiswerk voordat je onzin uitkraamt en laat elkaar toch geloven of niet geloven uiteindelijk zijn wij allemaal mensen van vlees en bloed die ieder hun eigen keuze maakt laten we liever eens aardig doen tegen elkaar want dat kost echt helemaal niks en het is nog leuk ook dus hierbij eet smakelijk allemaal of je een moslim of niet moslim bent , atheist of jood leef en laat leven

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, ik word echt moedeloos van sommige mensen.... Ga toch lekker naar een andere tent als je de Halal Pizza nie lekker vindt, en mocht je het wel lekker vinden.. koop het gewoon en geniet ervan....

  Just shut the hack up!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig over het slachten dat het zo wreed gaat. maar tis niet wreed als het dier een schok in zn hart krijgt?? want dan voelt hij er zogenemaand niks van. tis precies het zelfde, Vraag maar aan een top chef, ( maakt niet uit wat hij in gelooft) wat voor vlees hij het liefst wil, door de keel gesneden of een schok in zn hart :) Laatst nog op tv , je krijgt het beste vlees , door goed te slachten en dat is toch echt door de keel :) helaas zie jij het als HALAL.. Voortaan maar lekker vegatrische pizza eten jongen,, want schok of mes, of slaapmiddel, pijn doet het toch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ff voor de duidelijkheid! Mensen de oprichters zijn joodse Nederlanders. Het is koosjer vlees. Anders dan halal. Dat is nog strenger. En wat die persoon betreft die pizza bestelt, weet wat je eet! Vraag t eerst! Doe ik óók, dus weet ik of mijn vlees varken of whatever is. En voor de onbeschofte mensen die niet fatsoenlijk reageren, als je vroeger gepest bent door moslims praat er over met je partner of psycholoog. Ik voel zoveel woede jegens de islam. Is nergens voor nodig. Als je haat wordt je gehaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer ik online een pizza met ham bestel hoef ik niet eerst een email te sturen om te vragen of de ham wel ham is. zal helemaal lekker worden. Omgekeerde wereld. Wanneer je een vliegticket online besteld hoef je toch ook niet eerst te mailen of het je wel met het vliegtuig en niet met dev trein gaat. Zal effe lekker worden. Ritueel slachten is niet van deze tijd (geldt dus ook voor kosher) en past niet binnen onze cultuur.

   Verwijderen
 14. Moslims en buigers voor de islam moeten gewoon oprotten; dit is Nederland en hier eten we normaal vlees; geen vlees wat op een middeleeuwse manier wordt geslacht en waarbij een gebed voor de duivelse maangod moet worden gepreveld. Nee dank je, dat spul hoef ik dus niet. Kan best zijn dat het hetzelfde smaakt maar het gaat om het principe. Denk eerst maar eens aan de Nederlanders i.p.v. ons steeds meer aan te passen aan een religie van waanzinnigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net Nederlanders niet moslim kunnen zijn. Islam is een geloof en geen ras. En als jij het niet kan verkroppen dat steeds meer Nederlanders zich aangetrokken voelen tot de islam, dan rot jij maar op.

   Jij bent zelf in de middeleeuwen blijven hangen, tegenwoordig is niets meer gewoon. Iedereen is uniek en iedereen wil uniek zijn. Als je daar niet tegen kan dan moet je kluizenaar worden.

   Verwijderen
 15. Het enige wat ik hoor is negativiteit, ieder's ego om zijn punt duidelijk te maken; ' zijn gelijk' te bewijzen. Ego spreekt altijd uit angst. Als je echt bewust bent van jezelf zou je leven en laten leven; bezig zijn met wat je kan geven ipv kijken wat je kan nemen. Ik denk dat de ingridienten van NY wel het minst zorg is in Nederland of een ander land. En dat je toevallig n een specifiek land bent geboren betekent het nog niet dat het jou 'bezit' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh oh het einde v/d wereld, hij kreeg kalkoen ipv varken. Je hebt gelijk, NY pizza moet verbannen worden. Hoe durven ze toch, dit is echt de grootste ramp aller tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is het fijn om zoveel islam haters te zien, ik als moslim voel me hierdoor sterker worden. En dat NY pizza ook halal verkoopt maakt me steeds meer trots. Hoe wij ons moeten aanpassen aan NL, past NL zich ook aan ons aan.
  Het enige wat NY pizza nog moet doen is het aannemen van medewerkers met een hoofddoek dan is iedereen blij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Graag wil ik ook erbij vermelden dat de meeste hier denken dat halal slachten dieronvrieneelijk is. Chill up die dieren gaan ten slotte allemaal dood. Elke slachting doet pijn. En als de moslims het halal willen eten laat ze dat gewoon doen en vertel niet aub bullshit met "dieronvriendelijk blabla". Alsof jullie echt met de gedachte "hoe is dit dier geslacht?" Eten?
  dus wat ik wil zeggen, waarom bigtime doen op een forum en dan gewoon smullen. Vooral de menden die reageren met "he reactie maakt me kwaad" ga naar je huisarts en vraag aub een vewijzing naar de psycholoog.
  Salaam alaikoem.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. SCHANDALIG SCHANDALIG NEDERLAND. Diep diep geschokt. Vrijheid van zelfstandig ondernemingschap. Maar ja, wie het meest betaald is de de baas.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waarom leven Godsdienstwaanzinnigen boven de wet? Onverdoofd slachten mag niet in Nederland. Alleen omdat er labiele personen zijn die in een bedacht godje geloven en het dier daarom moet stikken in zijn eigen bloed wat bij een koe bv wel 10 minuten kan duren moeten zij er onder lijden. Het is toch niet normaal meer. Dit zijn barbaarse praktijken uit het jaar 0. Waar is de beschaafdheid.En kom me niet aan dat Halal slachten diervriendelijk is want het is bewezen door wetenschappers en dierenartsen dat het onaanvaardbaar lijden is voor het dier. Waarom moeten wij met die theocratische tirannie opgezadeld worden? Het is 2017. Altijd dat opdringen door die sekte's waar nu de dieren onder moeten lijden gaat veel te ver. Ik hoop nu eindelijk dat de Pvdd deze motie er door gaat krijgen. Als je zo graag als moslim in een Westers land wilt leven pas je dan aan. Dat moeten wij ook in Islamitische landen. Altijd dat gejank en slachtoffer spelen is zo ziek.

  BeantwoordenVerwijderen